Site icon Оголошення Дніпро

5 правил домашньої коктейльної супер-вечірки вдома

Їжа

robertss 05.09.2023 Article

Коктейлі вже давно стали атрибутом наймодніших вечірок. Як дотепно зазначив Г’ю Лорі, виконавець ролі доктора Хауса: «Якщо люди навчаться змішувати коктейлі, коктейлі навчать змішувати людей в одній компанії». Такий формат проведення часу підходить для будь-якого віку і будь-якого приводу, а фланування гостей залом з коктейльним келихом у руці неминуче надає події особливого світського лоску.

1 Будьте в темі!

Успіх коктейльної вечірки — це насамперед продуманий сценарій. За ідею можна взяти одну з головних коктейльних епох — наприклад, часи Сухого Закону. Влаштуйте вечірку в стилі «Великого Гетсбі» з його смугастими костюмами, блиском і бахромою, а також коктейлями того часу — DryMartini, «Кривавою Мері» або «Лонг Айлендом». Чудовою ідеєю стане повернення до 60-х, коли в ходу були лялькові платтячка і фетрові капелюхи, а герої серіалу «Божевільні» пили «Мангеттен» і «Дайкірі». Або комусь більше до душі припадуть 80-ті — епоха гламуру і диско, для створення іскристого настрою вам знадобиться багато-багато м’яти для «Мохіто» або дзеркальна куля, що крутиться під стелею.

Заздалегідь простудіюйте міксологічні сайти, освойте знакові коктейльні рецептури обраної вами епохи, попередьте гостей про дрес-код і підберіть відповідний музичний супровід. Така вечірка запам’ятається надовго, адже кожен у ній буде виконавцем головної ролі в коктейльній виставі.

2. Вибір напоїв: краще менше, та краще

Закуповувати цілий легіон пляшок, перетворюючи «квартирник» на професійний бар, звісно, недозволена розкіш. Тож обмежтеся набором напоїв, найчастіше цитованих у коктейльних рецептурах, зробіть ставку не на кількість, а на якість. Мінімальний стратегічний запас — горілка, віскі, ром (краще — універсальний баккарді), джин, вермут (мартіні), лікери (щонайменше кавовий, апельсиновий і бейліс), шампанське. Усе це перед початком вечірки зручно розставте на окремому столику, вино та шампанське поставте в лід, щоб зустріти гостей у всеозброєнні, а не кидатися протягом усього вечора від столу до холодильника.

«Барний клуб» — це спеціальна програма лояльності для покупців алкогольної продукції в магазинах торгової мережі «Пятёрочка». Учасники клубу отримують низку привілеїв — знижки та спеціальні ціни на товари, що їх цікавлять, і доступ до унікального контенту, що містить поради та рекомендації щодо вибору напоїв і супутніх товарів, а також багато іншої корисної інформації. Важливо зазначити, що в «Барному клубі» діє кілька рівнів для учасників. Чим більші витрати на алкоголь в учасника — тим вищий рівень, що дає ще більше привілеїв: ексклюзивні ціни на продукцію, підвищені бали з кожної покупки, спеціальні пропозиції та подарунки від партнерів клубу.

Вступити до «Барного клубу» можуть тільки повнолітні власники картки програми лояльності «Виручай-картка», зареєструвавшись на сайті bar.5ka.ru або в мобільному застосунку «П’ятірочки».

3. У кількості варіацій коктейлів вас ніхто не обмежує

Але професіонали радять розраховувати «норму споживання» за формулою 3 різних коктейлі на персону. Адже мета таких вечірок — не колективно напитися, а смакувати коктейлі по ковточку, насолоджуючись нюансами смаку. Крім міксів з градусом, приготуйте пару-трійку безалкогольних коктейлів — серед гостей обов’язково опиняться ті, хто за кермом, або уникає спиртного з інших причин. І їм зовсім не хочеться весь вечір нудьгувати зі склянкою води.

4. Льоду багато не буває

На цьому найчастіше попадаються новачки — начебто всі дрібниці продумали, список покупок двадцять разів перевірили, а про лід забули. Але ж саме лід у коктейлях — один із смислових інгредієнтів. Раціональніше приготувати дві партії льоду. Перша — той лід, який ви кластимете в напої, його заморожуємо з питної води в спеціальних формочках (можна, звісно, як героїня «Основного інстинкту», орудувати ножем для колки і відбивати шматки від цільного шматка, але це небезпечно і вимагає більше часу, тож гості в очікуванні коктейлю ризикують занудьгувати). Друга партія льоду — «технічна», та, де будуть охолоджуватися пляшки і посуд. Його має бути щонайменше втричі більше, ніж їстівного, і для його приготування можна сміливо використовувати воду з-під крана — все одно цей лід не потрапить у келих.

5. Пити і спілкуватися зручніше стоячи

Найзручніший формат коктейльної вечірки — фуршет. Зробивши акцент на напої, як супровід до них можна обмежитися так званим фінгер-фудом, тобто легкими закусками, які зручно брати руками. Маленькі бутерброди, птіфури, нарізані соломкою овочі та фрукти, кошики з паштетами, креветки на шпажках — цього більш ніж достатньо. Гостям із келихами в руках буде набагато зручніше ласувати міні порціями.

5 популярних коктейлів, які стануть родзинкою вечірки

Коктейль Маргарита

  • 50 мл срібної текіли
  • 25 мл апельсинового лікеру
  • 10 мл цукрового сиропу
  • часточка лайма
  • сіль для прикраси келиха
  1. У дрібне блюдце насипте сіль. Краї келиха вмочіть у воду, поставте в блюдце з сіллю і поверніть з боку в бік, щоб сіль утворила на келиху облямівку.
  2. У шейкер налийте цукровий сироп, апельсиновий лікер і текілу. Вичавіть три четвертинки лайма. Наповніть шейкер кубиками льоду й енергійно змішайте коктейль.
  3. Процідіть коктейль у келих для «Маргарити», прикрасьте часточкою лайма.

Коктейль Cosmopolitan

  • 30 мл цитрусової горілки
  • 30 мл апельсинового лікеру
  • 45 мл журавлинного морсу
  • 1/2 лайма
  • 1 часточка апельсина
  • лід у кубиках
  1. У шейкер налийте горілку, лікер, морс і вичавіть половинку лайма.
  2. Наповніть шейкер кубиками льоду і добре струсіть.
  3. Келих охолодіть, проведіть по краю келиха шматочком цедри апельсина і процідіть коктейль у холодний келих.
  4. Влийте коктейль у келих. Прикрасьте коктейль цедрою апельсина (за бажанням) і подавайте.

Коктейль Мохіто

  • 50 мл білого рому
  • 15 мл цукрового сиропу
  • 100 мл содової
  • 3 гілочки м’яти
  • 200 г подрібненого льоду
  1. Викладіть у високу склянку 3 часточки лайма. Гарненько розчавіть мадлером.
  2. Візьміть 10 листочків м’яти в одну долоню і грюкніть по ній іншою долонею. Викладіть м’яту в склянку.
  3. Наповніть склянку доверху подрібненим льодом.
  4. Додайте цукровий сироп, ром. Долийте склянку доверху содовою водою.
  5. Акуратно розмішайте коктейль барною ложкою, викладіть у склянку ще трохи подрібненого льоду і прикрасьте гілочкою м’яти.

Коктейль Dry Martini

  • 15 мл сухого вермуту
  • 75 мл сухого джина
  • 1 оливка
  • лід у кубиках
  1. Налийте в склянку для змішування сухий вермут і джин. Наповніть її кубиками льоду і розмішайте коктейльною ложкою.
  2. Перелийте через стрейнер (ситечко) в охолоджений коктейльний келих для мартіні.
  3. Прикрасьте оливкою на шпажці та подавайте.

Коктейль Bloody Mary

  • 50 мл горілки
  • 120 мл томатного соку
  • 10 мл лимонного соку
  • 1 стебло селери
  • кілька крапель соусу табаско
  • щіпка солі
  • дрібка чорного меленого перцю
  1. Наповніть високу склянку кубиками льоду доверху.
  2. Налийте в шейкер лимонний і томатний сік, додайте горілку, капніть табаско. Приправте сіллю та чорним перцем. Наповніть шейкер льодом.
  3. Збовтайте коктейль рухом шейкера від низу до верху, потім процідіть його через стрейнер (ситечко) у склянку. Прикрасьте коктейль стеблом селери і подавайте.

Exit mobile version