Баранина в гранатовому соку
Гранатовий сік — непростий кулінарний компонент через велику кількість у ньому дубильних речовин. Але ми з вами не будемо добу маринувати м’ясо в гранатовому соку. Ми лише натремо ним баранину для особливого смаку і ніжності та залишимо м’ясо в холодильнику лише на 2 год.
ІНГРЕДІЄНТИ
- сік 1/3 великого граната
- 200 г баранячої корейки на кісточці одним шматком
- 1 ч. л. суміші свіжомелених спецій: зіра, коріандр, чорний перець
- 2 невеликі картоплини
- 1 середня цибулина
- сіль
- зелень
- зерна граната для подачі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Натріть гранатовим соком шматок баранини. Посипте його спеціями та витримуйте в холодильнику 2 год.
Картоплю вимийте щіткою і зваріть у киплячій воді в мундирі до м’якості, приблизно 25 хв. Готову картоплю очистіть і наріжте кружальцями.
Цибулю наріжте кільцями.
На квадратний лист фольги розміром приблизно 35х35 см викладіть картоплю. Посоліть. Накрийте її шматком м’яса зі спеціями. Поверх м’яса викладіть цибулю і знову посоліть.
Загорніть фольгу, згорнувши й обсмаживши підняті краї зверху. Покладіть баранину у фользі на решітку розігрітої до 180 °С духовки. Запікайте 1 год.
Під час подачі поруч зі шматком м’яса викладіть картоплю разом із цибулею. М’ясо полийте соусом, що утворився. Прикрасьте зеленню та зернами граната.
Господині на замітку
У жодному разі не тримайте натерте гранатовим соком м’ясо більше 2-3 год. М’ясо набуде волокнистої структури і не надто приємного смаку.
Час підготовки
Час готування
1 год 30 хв
Кількість порцій
Складність приготування
Вегетаріанське
Технологія
На одну порцію:
Книга Гастронома: узбецька домашня кухня
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.
Ключові слова
Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
точно НЕ порекомендую
точно порекомендую
Дякую! Ваша думка важлива для нас.
СХОЖІ МАТЕРІАЛИ
Баранину люблять і готують у найрізноманітніших країнах. Баранина — характерний інгредієнт страв східної кухні.
У кухонній шафі всякого пристойного кухаря на Кавказі неодмінно стоїть пляшка з яким-небудь соусом.
Гранат використовується в основних стравах двома способами. З його зерняток вичавлюють пронизливо терпкий сік, .
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.