7 несподіваних способів використання огіркового розсолу

Їжа

robertss 07.09.2023 Article

Про антипохмільні властивості огіркового розсолу знають, напевно, всі дорослі. Пропонуємо вам ще 7 виразних приводів не виливати чудодійну рідину з банки з солоними і навіть маринованими огірками.

Голосів: 12

Розсіл — маринад для м’яса та курки

Солоний і трохи гоструватий розсіл — хороший маринад для м’яса. Маринуйте в ньому свинину і яловичину, за бажанням додавши трохи рослинної олії, нарізані зубчики часнику, трохи свіжомеленого чорного перцю і гірчицю. Опустіть м’ясо в розсіл, залиште на 6-8 год і смажте на грилі.

Якщо раптом забули про розсіл, і він залишився в банці, а м’ясо ось-ось вирушить на гриль, просто наріжте часник і змішайте з розсолом. Спробуйте його на смак і за необхідності приправте спеціями. Щедро змастіть м’ясо і готуйте на грилі.

Хочете замаринувати курку? Будь ласка! Наріжте птицю на шматки, складіть у великий пакет із застібкою-блискавкою (зіп лок) і залийте розсолом, можна навіть його змішати зі сметаною або пахтою. Закрийте блискавку і перемішайте вміст, помасажувавши курку через пакет. Забудьте про птицю на 6-8 годин, а потім відправляйте її на гриль або добре розігріту сковороду чи в духовку.

Свинина в маринаді з рослинної олії та огіркового розсолу

Розсіл — напій здоров’я

Вам говорили батьки, що розсіл пити не потрібно — нібито в ньому занадто багато солі?! Так ось, зараз розсіл відкрили для себе американці і стали його пильно вивчати. За запевненням їхніх учених, — це новий суперфуд, нарівні з насінням чіа, годжі та спіруліною.

Як би дивно це не звучало, є кілька причин пити розсіл (крім похмілля!). Ось лише деякі з ситуацій, коли він піде на користь, тільки після консультації з лікарем, зрозуміло:

  • Розсіл після інтенсивного тренування допоможе запобігти м’язовим спазмам у спортсменів (і в жінок під час ПМС, до речі, теж!). Він містить електроліти (навіть більше, ніж більшість спортивних напоїв!), які допоможуть уникнути зневоднення. Прийом солоного розчину до тренування дає змогу збільшувати потовиділення і тим самим покращувати терморегуляцію.
  • Розсіл як засіб від печії теж зарекомендував себе непогано.
  • Розсіл як проносне м’яко полегшує запор.
  • Розсіл як засіб від гикавки — найкращий варіант за запевненням деяких наших знайомих.

Цілющий огірковий розсіл

Американці не зупинилися на дослідженні чудових властивостей розсолу і вирішили використовувати солоні огірки для складання сендвічів. Але не як начинку, а замість хліба! Ресторан Elsie’s з Нью-Джерсі ввів у своє меню диво-сендвічі без хліба, для тих, хто хоче скоротити його споживання. Вони готують сендвічі з солоними огірками, м’ясом, сиром і заправляють їх, наприклад, майонезом із васабі.

А тепер у справу вступає розсіл із банки з маринованими огірками.

Маринад — замінник оцту

Використовуйте огірковий маринад практично в будь-якому рецепті, де потрібен класичний (не бальзамічний!) оцет. Спробуйте застосувати його для приготування салатних заправок, додавайте в борщ (щоб буряк зберіг свій колір) і просто перемішайте з дрібно нашаткованою свіжою капустою, дрібно нарізаним кропом (не переборщіть із ним тільки) і приправте дрібкою цукру.

Оригінальна подача маринованих огірочків і маринаду

Маринад для морквини, цибулі та яєць

Злийте рідину в окремий посуд (миску або банку) і додайте туди морквину, натерту на великій тертці або нарізану тонкою і довгою соломкою. Приберіть ємність у холодильник на кілька днів. Маринована морквина готова! Якщо маринад занадто ядрений, додайте в нього трохи олії.

Любите цибулю? Наріжте ріпчасту цибулю (білу або червону) півкільцями. Покладіть у миску або в банку, додайте кінзу (гілочки або крупно нарізану зелень) і залийте маринадом. Знову ж таки приберіть у холодильник, але ненадовго — лише на 1 годину. Така маринована цибуля стане ідеальним доповненням до салатів, сендвічів, бургерів або її можна просто подати до смаженого м’яса, особливо до баранини.

У маринад можна покласти кілька очищених яєць, зварених круто. За бажанням додати часник або нарізаний скибочками свіжий корінь імбиру, але це не обов’язково. Відправте яйця в холодильник на кілька днів. Що робити з ними потім? Подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування яєць по-шотландськи, тобто м’ясного рулету з яйцями.

Готуємо морквину, мариновану в огірковому маринаді

Маринад — підсилювач смаку і потрібна приправа

Додавання пари ложок огіркового маринаду — простий спосіб поліпшити смак багатьох продуктів і навіть страв.

  • Приготуйте домашній соус для картоплі фрі в стилі штату Юта, де рецепт «соусу для фрі» вважається національним надбанням. Для цього 1 склянку майонезу (можна навіть покупного) змішайте з кетчупом (у співвідношенні 2 до 1, на користь майонезу), додайте щедру щіпку цибулевого порошку (або 1 ч. л. подрібненої, засмаженої та підсушеної цибулі) і 3-4 ч. л. маринаду.
  • Додайте кілька столових ложок маринаду під час подачі пасти з сиром — прямо в тарілку. Посипте гарячу пасту базиліком і енергійно перемішайте. Страва готова.
  • Змішайте маринад із невеликою кількістю міцного м’ясного бульйону і заправляйте сумішшю холодну азіатську локшину.
  • Додавайте маринад у хумус. Він пожвавить і доповнить його смак.
  • Міксуйте маринад з овочевими соками, особливо з томатним і додавайте в коктейль Кривава Мері.
  • Використовуйте при приготуванні тушкованої риби або рибної солянки.

Коктейль Кривава Мері з огірковим маринадом

Маринад для чищення посуду

Зробіть ваші заплямовані мідні сковорідки блискучими, очистивши їх маринадом. Не забувайте про нього, коли чистите решітку для гриля. Усі обвуглені шматочки м’яса, риби та птиці набагато легше зішкребти після того, як ви просочите їх невеликою кількістю маринаду.

Маринад — садовий помічник

Деякі рослини, такі як гортензії та рододендрони, відмінно почуваються в кислому ґрунті і навіть краще цвітуть. Можна збризнути землю навколо цих рослин маринадом, якщо вона недостатньо кисла за складом. Тільки не виливайте маринад прямо на рослини, квіти — не люди, це їм навряд чи сподобається. І знову ж таки, без фанатизму!

close